Υγεία & Ομορφιά
Η συμβολή του ξιδιού στο αδυνάτισμα και την υγεία
Διατροφή

Ξίδι – Αδυνάτισμα και Καλή Υγεία

Το ξίδι είναι ένας πολύ καλός σύμμαχος όσων προσπαθούν να χάσουν βάρος.

Μελέτη σε ποντίκια έδειξε ότι όταν τα τάιζαν με φαγητά που περιείχαν πολλές θερμίδες αλλά και ξίδι, τα ζώα συσσώρευαν 10% λιγότερο λίπος από ό,τι όταν τα τάιζαν με τα ίδια φαγητά αλλά χωρίς ξίδι.

Το ξίδι είναι ένας πολύ καλός σύμμαχος όσων προσπαθούν να χάσουν βάρος.

Το οξύ που περιέχει το ξίδι ενεργοποιεί ορισμένα ένζυμα.

Αυτά με τη σειρά τους αυξάνουν την καύση του λίπους και ο μηχανισμός αυτός καταστέλλει τη συσσώρευση λίπους στο σώμα.

Επιπλέον, δύο μελέτες έδειξαν ότι ποντίκια που κατανάλωναν ξίδι είχαν χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης.

Είχαν όμως και χαμηλότερη αρτηριακή πίεση σε σύγκριση με όσα δεν το κατανάλωναν.

Άλλες μελέτες έχουν δείξει πως το ξίδι καταστέλλει και την όρεξη, επιβραδύνοντας τον ρυθμό κενώσεως του στομάχου.

Αυτό σημαίνει πως με τη βοήθειά του μπορεί να μειώσει κανείς τις ποσότητες της τροφής που καταναλώνει.

Πιθανώς να μπορεί να μειώσει και το τσιμπολόγημα μεταξύ των γευμάτων.

Το ξίδι χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική.

Μαζί με το λάδι αποτελούν ένα αχτύπητο δίδυμο γευστικά και διατροφικά.

Προσθέτοντας ξίδι στις σαλάτες μας καθημερινά, μπορούμε να αποκομίσουμε άμεσα πολλά οφέλη.

Εκτός από το αδυνάτισμα που προαναφέρθηκε, η συστηματική κατανάλωση ξιδιού βοηθά και στα παρακάτω.

Το ξίδι βοηθά στην πέψη των πρωτεϊνών

Λόγω του ότι αυξάνει την οξύτητα στο στομάχι, ευνοεί την πέψη.

Βοηθά στην ισορροπία του σακχάρου στο αίμα

Είτε καταναλώνετε το ξίδι πριν το γεύμα σκέτο ή στο γεύμα σας, το ξίδι μπορεί να συμβάλλει ώστε να παραμείνουν σταθερά τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σας.

Το ξίδι ανακουφίζει από τις ημικρανίες

Το ξίδι αποτελεί μια αποτελεσματική θεραπεία όσον αφορά τις ημικρανίες.

Συνδυάστε δύο κουταλάκια του γλυκού μηλόξυδο με ζεστό νερό και μέλι και αφήστε τα να δράσουν.

Κάνει καλό στους μυϊκούς πόνους

Τέλος, μια κουταλιά της σούπας ξίδι κι ένα ποτήρι νερό μειώνει τους μυϊκούς πόνους και την κόπωση, χάρη στα αμινοξέα και τα οξέα του καλίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Hacks για να Τρώτε Γλυκά Χωρίς Τύψεις

Evi Makavelou

Μουρουνέλαιο – Όλα τα Οφέλη για την Υγεία

Evi Makavelou

Οι Συνέπειες της Ζάχαρης στην Υγεία σας

admin

Υπερβολική Κατανάλωση Πράσινου Τσαγιού – Ποιοι οι Κίνδυνοι για την Υγεία

admin

Αυγά – 5 Λόγοι που Πρέπει να τα Εντάξετε στη Διατροφή σας

admin

Το Μαγνήσιο και τα Οφέλη του

Μυστικά Διατροφής για να Διατηρήσετε τη Νεότητά σας

admin

Τα Οφέλη της Αντιοξειδωτικής Διατροφής στην Υγεία

Γιατί η Αποτοξίνωση μας Κάνει Καλό;

admin

Οι Διαφορές Λευκού και Καστανού Ρυζιού

Evi Makavelou

Όλα Όσα θα Θέλατε να Γνωρίζετε για το Γιαούρτι

admin

Επίμονη Πείνα – Πώς θα τη Σταματήσετε;

Evi Makavelou