Υγεία & Ομορφιά
Γυναικείος και αντρικός οργασμός
Σεξ Σεξουαλικότητα

Γυναικείος και Αντρικός Οργασμός – Ομοιότητες και Διαφορές

Ο γυναικείος οργασμός σε σχέση με τον αντρικό που ταυτίζεται με την εκσπερμάτιση είναι αυτός που κλέβει την παράσταση.

Όπως και να έχει πρόκειται για μια σύνθετη διαδικασία.

Αυτό που δε λαμβάνεται σοβαρά υπόψη όσον αφορά τον γυναικείο οργασμό είναι η μαθησιακή διαδικασία που ξεκινά από την εφηβεία με τον αυνανισμό, ο οποίος έχει ως στόχο την ηδονή και την προετοιμασία για τη μετέπειτα σεξουαλική ζωή.

Επίσης, οι διαφορές που παρουσιάζει η οργασμική καμπύλη στη γυναίκα σε σχέση με την αντίστοιχη του άντρα θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη.

Ένα ακόμα στοιχείο είναι ότι ψυχολογικοί παράγοντες μπορούν να επηρεάζουν ή και να αναστέλλουν τον γυναικείο οργασμό.

Αντίστοιχοι ψυχολογικοί λόγοι για τον άντρα επηρεάζουν κυρίως τον μηχανισμό της στύσης και όχι τόσο τον οργασμό.

Η συντριπτική πλειονότητα των αντρών αυνανίζεται κατά την εφηβεία, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό των γυναικών είναι μικρότερο.

Τα άτομα που αυνανίζονται κατά την εφηβεία έχουν γενικά μεγαλύτερη ευκολία στο να ολοκληρώνουν στο σεξ στην ενήλικη σεξουαλική ζωή τους.

Αντίθετα, άτομα τα οποία στερούνται την εμπειρία του εφηβικού αυνανισμού παρουσιάζουν γενικά περισσότερα προβλήματα στο σεξ.

Άρα ο αυνανισμός λειτουργεί ως προετοιμασία για τη σεξουαλική ζωή, επιτρέποντας στο άτομο τη γνωριμία με τον ίδιο του το σώμα και τις λειτουργίες του.

Οργασμός και ψυχολογία

Οι διαφορές στην οργασμική καμπύλη των δύο φύλων αφορούν κυρίως στη χρονική διάρκεια της φάσης διέγερσης.

Ο χρόνος αυτός είναι πολύ σύντομος για τον άντρα, ενώ για τη γυναίκα η φάση της ερωτικής διέγερσης μπορεί να διαρκεί πολύ περισσότερο χρόνο, μέχρι και μια ώρα.

Ο άντρας επομένως είναι πολύ πιο γρήγορα έτοιμος για σεξ και συνήθως βιάζεται μέσα από τον φόβο μήπως χάσει τη στύση του.

Χρειάζεται αρκετή εμπειρία για να μάθει και να μπορεί να παρατείνει το ερωτικό παιχνίδι πριν επιχειρήσει τη διείσδυση, προκειμένου η παρτενέρ του να είναι και η ίδια έτοιμη.

Το κάθε ζευγάρι περνάει επίσης από μια φάση συντονισμού στο σεξ που γεφυρώνει τις φυσιολογικές διαφορές που υπάρχουν στα δύο φύλα και επιτρέπει στον καθένα να ανακαλύψει τους επιθυμητούς τρόπους ερωτικής διέγερσης.

Γι’ αυτόν τον λόγο οι πρώτες επαφές σε ένα ζευγάρι μπορεί να είναι παθιασμένες, δεν είναι όμως αυτές οι καλύτερες, αλλά εκείνες που έπονται.

Στο πλαίσιο της κάθε ερωτικής επαφής, συνήθως ο ένας από τους δύο συντρόφους αναλαμβάνει περισσότερες πρωτοβουλίες και η διαδικασία θυμίζει συχνά τον ρόλο του δασκάλου και του μαθητή.

Αυτό δε σημαίνει ότι οι ρόλοι δεν μπορούν να εναλλάσσονται, ούτε ότι αν σε μία σχέση ο ένας ήταν αυτός που έπαιρνε τις λιγότερες πρωτοβουλίες δεν θα μπορέσει σε μια άλλη σχέση να κρατήσει τον ρόλο αυτού που παίρνει τις περισσότερες.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τι να Αποφύγετε Πριν τη Σεξουαλική Επαφή

Σέξι Αθλήματα που Είναι Αποτελεσματικά

Κορωνοϊός – Τι Άλλαξε στο Σεξ

Οι Λόγοι που το Σεξ Μειώνεται στη Διάρκεια μίας Μακροχρόνιας Σχέσης

Σεξ και Εγκυμοσύνη – Ποιες Είναι οι Ιδανικότερες Στάσεις

Μύθοι Γύρω από το Σεξ

Πώς το Σεξ Συνδέεται με την Αντιγήρανση

Τα Μυστικά για Υγιή Σεξουαλική Ζωή στην Εμμηνόπαυση

Ανανέωση Ερωτικής Ζωής το Σαββατοκύριακο

Οι Δημοφιλέστερες Ερωτικές Φαντασιώσεις

Όσα Πρέπει να Κάνετε Πριν το Σεξ για Ανεπανάληπτους Οργασμούς

Πώς να Φτάσετε Ταυτόχρονα σε Οργασμό;